20200101 – Ouderdom komt met gebreken

Nieuwjaar in Mierlo-Hout

Een uitstapje vandaag naar mijn geboortegrond om een nieuwjaarsbezoekje te brengen aan mijn ouders. Eigenlijk was het plan om hen eerder deze week op te halen zodat ze een dagje bij ons konden doorbrengen maar mijn vader sukkelt wat met z’n been en daarvoor komt er iedere middag iemand van de thuiszorg om nieuw verband aan te brengen. Dus dat plan kon geen doorgang vinden.

Onderweg op de heen- alsook op de terugweg verradelijk dichte mist zodat we voorzichtig moesten rijden en weinig meekregen van de brabantse omgeving. Gelukkig was het niet al te druk op de weg en bleven gevaarlijke situaties uit.

Bij m’n ouders gingen de gesprekken allereerst over de gebreken die gepaard gaan met de ouderdom, maar vanzelfsprekend kwamen ook buurtperikelen, roddels en familieweetjes voorbij. Alles gelardeerd met veel ‘weet je nog van vroeger’ en volop koffie, vlaai, zelfgemaakte oliebollen, kipvleugeltjes, worstebroodjes en wat niet meer. Het was kortom ouderwets gezellig en de tijd vloog voorbij (waardoor ze weer ietsjes ouder zijn geworden met alle gebreken vandien).

~ ~ ~

Gebreken

Over gebreken gesproken. Zelf loop ik sinds gister met een pijnlijke rug en lies rond. Waarschijnlijk te wijten aan het verplaatsen van een (te) zware tafel naar het nieuwe gedeelte van de schuur. Die rugpijn maak ik me niet zo’n zorgen over, maar de steken die ik in mijn lies blijf voelen stellen me niet geheel op mijn gemak gezien de liesbreukoperatie afgelopen zomer. Het blijft door mijn hoofd spelen dat ik misschien iets geforceerd heb hoewel dat volgens de chirurg toendertijd niet zou kunnen gebeuren mits ik de eerste weken rustig aan zou doen.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 1

Het vlees is zwak

Kip, worstebroodjes – tussenstand: 0 dagen geen vlees

Als de drank is in de man

Geen alcohol – tussenstand: 1 dag geen alcohol

Mens sana

Niet gesport – tussenstand: 0 dagen gesport

~ ~ ~

Leestip(s)

Gaan we nu eindelijk twintig-twintig zeggen?

Ook mensen die niet van wiskunde houden, hebben vaak iets met getallen. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk als het een rond jaar is, zoals 2020, als het 12:34 of 22:22 is op de klok, of ze hebben een geluksgetal…

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *