20200104 – Dakloze zolder

Maximalisme

De oplossing van Inge voor de verkeerde bestelde lades arriveerde vanochtend vroeg. Precies om acht uur draaide een vrachtwagen van Ikea onze oprit op met aan boord twee nieuwe brede kasten waar de lades deze keer wel in zouden moeten passen. Plus nog wat extra lades. En planken. Want ondertussen is al duidelijk geworden dat we die bergruimte hard nodig hebben gezien de spullen die Inge in de loop der tijd zoal verzameld heeft.

Soms verdenk ik haar ervan een dealtje met Marie Kondo te hebben gesloten: zij stimuleert mensen om overbodige spullen weg te doen en Inge haalt het vervolgens spotgoedkoop in huis om het later via Marktplaats weer te koop aan te bieden. Waarbij Marie ongetwijfeld een gedeelte van de winst krijgt.

Hoe dan ook. Vandaag werd het archiveren van ons digitale fotobestand (2018 is bijna klaar!) afgewisseld met het in elkaar zetten van kasten en lades. Ook konden we weer verder gaan met het verhuizen van spullen naar de schuur nadat de kasten in elkaar waren gezet. Het vreemde is dat Inge maar bezig blijft dozen van zolder te halen zonder dat er een einde in zicht lijkt te komen. Alsof we het omgekeerde van een bodemloze put hebben. Een dakloze zolder?

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 4

Het vlees is zwak

Hamburger – tussenstand: 1 dag geen vlees

Als de wijn is in de man

Halve liter Guinness – tussenstand: 3 dagen geen alcohol

Mens sana

Niet gesport – tussenstand: 0 dagen gesport

~ ~ ~

Leestip(s)

Haar fans zijn er niet over te spreken: webshop van Marie Kondo verkoopt alle spullen die ze ons weg deed gooien, aan een véél hogere prijs

Vreemd is haar opruim-methode, maar het kan nog vreemder: want had ze misschien een verborgen agenda? Sinds gisteren verkoopt ze namelijk zelf een uitgebreide collectie aan spullen die niemand nodig heeft. Tja, nu de huizen van al haar fans toch bijna leeg zijn… 

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *