20200107 – Het studeren heeft een aanvang genomen

Deze blogpost is deel 2 van 16 in de serie Cultuurwetenschappen

Wat is realistisch?

Gisteravond kreeg ik bericht dat mijn inschrijving voor de Oriëntatiecursus Cultuurwetenschappen aan de OU geaccepteerd was. Het cursusmateriaal is onderweg via de post maar via de online leeromgeving kon ik al inzicht verkrijgen in de leerdoelen, hoe de studie is opgebouwd is, wat een aanbevolen leerschema per week is en wanneer de tentamens staan gepland.

Omdat ik nog niet goed kan inschatten hoeveel tijd ik kan inplannen voor de studie, hoeveel tijd ik nodig heb om de stof te bestuderen en of de aanpak om dagelijks één tot meerdere uren te studeren enigzins realistisch is, heb ik me voorgenomen om nu al te beginnen met mijn studieplan.

Voorlopig ik ga ik proberen om het volgende schema aan te houden:

maandag – 1 uur
dinsdag – 2 uur
woensdag – 1 uur
donderdag – 2 uur
vrijdag – 1 uur
zaterdag – 2 uur
zondag – 3 uur

Dat geeft een totaal van 12 uur per week, wat ik volgens mij ergens gelezen heb als een minimale tijdsbesteding om voldoende progressie te maken naast een voltijdsbaan. De aftrap van de cursus is op 10 februari en omdat ik het materiaal toch al online beschikbaar heb kan ik tegen die tijd opmaken of ik de lat te hoog heb gelegd of dat ik op deze manier kan doorgaan.

Je kunt er ook voor kiezen om minder frequent langere tijdsblokken vrij te maken om te studeren, maar dat past minder goed bij mij en wordt ook afgeraden omdat frequenter studeren betere resultaten schijnt te geven. We gaan het zien. In ieder geval heb ik vandaag de 2 uur niet gehaald, dus ik moet het ritme nog zien te vinden.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 7

Het vlees is zwak

Overdag geen vlees, en het avondeten bestond uit gebakken aardappelschijfjes, gebakken champignons met ui, en een salade – tussenstand: 3 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

Ook vandaag geen alcohol; wat ik trouwens zelden of nooit drink op doordeweekse dagen thuis – tussenstand: 6 dagen geen alcohol

Mens sana

De lunchwandeling moest ik aan me voorbij laten gaan omdat ik per se een collega wilde spreken die even een bezoekje aan kantoor bracht nadat hij vorige week donderdag totaal onverwacht op de eerste werkdag van het jaar in het bedrijfsrestaurant onwel werd en nog steeds buiten bewustzijn door ambulance personeel naar het ziekenhuis werd gebracht; voorlopige diagnose: een tumor in zijn hoofd; en deze avond was ik nog wat later dan gewoonlijk thuis en had ik geen puf meer voor een half uurtje fietsen op de hometrainer – tussenstand: 1 dag gesport

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *