20200110 – Petitie vuurwerkverbod

Eindelijk getekend

Had ik al gezegd dat ik de petitie vuurwerkverbod had ondertekend? Bij deze dan maar. Al eerder had ik het plan om dit te doen maar het kwam er al die tijd niet van. Waarom? Geen idee.

Dit jaar zag ik opnieuw hoe de katten (binnen en buiten) en de vogels elke keer weer opschrikken van het weinige geknal in onze buurt. Dat staat niet in verhouding met het lawaai en de overlast in de gebieden waar veel meer mensen op de been zijn om de godganse dag (en nacht) vuurwerk te ontsteken. Het herinnerde mij eraan hoe bang onze huisdieren de dagen rondom de jaarwisseling waren en hoeveel moeite wij ons moesten getroosten om ze een beetje tot rust te brengen. Ze waren echt lang van slag.

Nu bleef het geknal bij ons beperkt tot wat lawaai in de verte omdat er hier sowieso weinig mensen wonen en zij ook nog eens weinig tot geen vuurwerk afsteken. Het geluid dat wij horen is afkomstig uit Bemmel of Huissen, maar niet uit de directe omgeving. Tijdens de jaarwisseling hoefden we dus alleen maar het geluid van de televisie wat harder te zetten zodat de katten binnen niet in de gaten hadden dat er buiten iets gaande was. 

Toch was deze betrekkelijke rust voor mij juist een reden om nu de petitie te ondertekenen. Omdat ik bevestigd zag wat voor positief effect dit had (ook op ons). Zeker toen ik de dagen erna ook nog eens las hoeveel ongelukken en overlast het vuurwerk weer had veroorzaakt was de beslissing snel genomen.

Voor mij hoeft het afsteken van vuurwerk niet meteen volledig afgeschaft worden maar laat het voortaan gecontroleerd gedaan worden door verenigingen op specifieke tijden en leg bovenal de verkoop aan particulieren aan banden. Dat zou al een heel mooi begin zijn.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 10

Het vlees is zwak

Inge had de hele dag in de keuken gestaan om in het vooruit te koken. Morgen komen ze een begin maken met de betimmering van de schuur en Inge heeft beloofd dat ze als lunch een flink bord spaghetti kunnen verwachten. Verder had ze boerenkool en ook nog rijst met smoor gemaakt. Ik koos voor de boerenkool. Met spekjes en rookworst – tussenstand: 3 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

Ook deze vrijdag geen alcohol. Morgenvroeg moet ik er vroeg uit om verder op te ruimen zodat de timmerlui nergens last van hebben en flink kunnen doorwerken – tussenstand: 9 dagen geen alcohol

Mens sana

Vanmiddag wel een lunchwandeling maar geen gelegenheid om ‘s avonds op de hometrainer te springen want we moesten zoals gezegd achter een hoop opruimen omdat ze morgen komen om een begin te maken met de buitenkant van de schuur. Ook dat kun je beschouwen als een flinke training – tussenstand: 4 dagen voldoende beweging

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *