20200111 – Een volle dag

De morgenstond heeft rood om de mond

We moesten er op tijd uit om de timmerlui te ontvangen en vooraf nog wat op te ruimen. Vandaag wordt er een begin gemaakt met de betimmering van de buitenkant van onze schuur. Nu het achtereinde dicht gemaakt is hebben we er voor gekozen om de gehele schuur rondom van nieuw hout te voorzien zodat niet langer een lappendeken van verschillende soorten en maten hout is. Het zal nog wel even duren voordat deze klus achter de rug is want de aannemer heeft weinig tijd dus hij doet het er tussendoor bij.

Fitness bij de milieustraat

Er kwam een hoop papier tevoorschijn bij het opruimen. Zoveel dat ik het wel moest wegbrengen naar de milieustraat anders lag het nog in de weg. Bij de papierafdeling zag ik mijn hometrainer liggen. Niet het apparaat maar een vergelijkbare doos. En ook eentje van een roeimachien, en een crosstrainer, en een loopband. Alsof iemand wel heel erg veel goede voornemens heeft om dit jaar toch eens echt wat meer te gaan bewegen.

Vegetarisch eten Indian Style

Rond 13 uur vertrok ik naar Wageningen waar een Indiaase collega een aantal van ons had uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten. Het was hetzelfde groepje waarmee we al eerder een aantal Indiaase restaurants in Arnhem en Veenendaal hadden bezocht en deze keer zou hij zelf zijn kookkunsten aan ons tonen. Ik kan er maar één ding over zeggen: het was geweldig!

De precieze informatie over wat hij nu precies had samengesteld krijg ik nog van hem. Hij had het wel verteld maar het meeste ben ik weer vergeten. Grofweg kwam het hier op neer:

Vooraf een schaaltje met verschillende soorten geconfituurd(?) fruit
Bij het hoofdgerecht twee soorten curry’s geserveerd met rijst
Eentje met als basis bloemkool en de ander met bonen
Verder een halve gevulde paprika met onder andere aardappel
Daarbij een schotel ietwat zoetere yoghurt met biet en komkommer
En te drinken erbij ook een soort yoghurt met komijn en ander kruiden

Ik heb er ontzettend van genoten en veel te veel van gegeten (twee maal een groot bord). Als het goed is krijg ik nog wat foto’s en meer informatie over de gerechten doorgestuurd. En heel misschien dat zijn ouders dit jaar ook deze kant opkomen wat aanleiding was voor hem om ons opnieuw uit te nodigen voor een traditionele maaltijd maar dan door zijn moeder bereidt. Ik kan me daar nu al op verheugen.

Timmervoortgang

Bij thuiskomst waren de timmerlui al lang en breed verdwenen maar ze hadden perfect werk achtergelaten. Nu is het afwachten wanneer ze weer tijd hebben voor een volgend gedeelte.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 11

Het vlees is zwak

Na de uitgebreide vegetarische maaltijd bij mijn Indiaase collega hoefde ik ‘s avonds niet meer te eten – tussenstand: 4 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

Niet standaard maar wel regelmatig schenk ik op de zaterdagavond een glas bier voor mezelf. Deze keer niet. Morgen wil ik ‘s ochtends een flinke rit op de hometrainer maken en voor de zekerheid vermijd ik dan de alcohol een avond ervoor – tussenstand: 10 dagen geen alcohol

Mens sana

Vandaag wel een stukje gewandeld. Van waar ik mijn auto had geparkeerd in Wagening op en neer naar het appartement van mijn Indiaase collega. In totaal was dat minder dan 3 km dus ik tel het niet mee. – tussenstand: 4 dagen voldoende beweging

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *