20200112 – Op zolder

Er zat een mot op een oude plank

We hebben een hoop spullen opgeslagen op de schuurzolder. Daarvan is al een gedeelte naar beneden gehaald omdat het eindelijk in de kasten kan van de nieuwe aanbouw. Maar de rest moet nog even blijven staan totdat duidelijk wordt wat er mee gaan doen: bewaren, opknappen en verkopen of meteen verkopen in de hoedanigheid zoals het er nu staat.

Omdat ze binnenkort op de zolder moeten zijn om leidingen (stroom, water, internet) te leggen en een airco te installeren had de aannemer vriendelijk verzocht om al die spullen ofwel helemaal naar achter te verplaatsen en/of zoveel mogelijk aan de linkerzijde. Dus daar ben ik vandaag een groot deel van de dag mee zoet geweest.

Tussen de spullen vond ik behalve enkele haarballen (van de zwerfkatten die regelmatig boven slapen) en veel opgedroogde ontlasting van de zwaluwen (die er in de zomer volop nestelen) gelukkig geen tekenen van de aanwezigheid van muizen of ratten (die we meenden zo af en toe over de zolder te horen trippelen) maar wel een heel mooie oranjebruin gekleurde mot in diepe winterslaap. 

Voorzichtig heb ik de planken waarop het beestje als vastgeplak leek te zitten verplaatst naar een plek waar de bouwvakkers niet in de buurt hoeven te komen. Zo kan hij/zij rustig doorslapen en het voorjaar weer uitvliegen voor nieuwe avonturen.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 12

Het vlees is zwak

Het is niet dat ik na de zaterdag zonder vlees vandaag per se vlees bij mijn eten wilde hebben, maar Inge serveerde mij rijst met smoor nadat ik onder de douche vandaan kwam na het opruimen van de schuurzolder – tussenstand: 4 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

De zondag is nog niet voorbij. Wel denk ik te kunnen zeggen dat er geen alcohol meer aan te pas komt vanavond. Ik wil nog wat lezen (en misschien zelfs wel in het studiemateriaal van de OU) en meestal drink ik dan geen sterke drank – tussenstand: 11 dagen geen alcohol

Mens sana

Vanochtend lekker een zware (voor mij) training op de hometrainer gedaan: 21 km in 1 uur en 3 minuten. Niet echt bijzonder hoor ik je denken. Het was echter geen ‘vlakke etappe’, maar een rit door de bergen met flink wat hoogteverschillen:

– tussenstand: 4 dagen voldoende beweging

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *