20200113 – Ritme en gaatje zien te vinden

Deze blogpost is deel 4 van 12 in de serie Cultuurwetenschappen

Meer lezen dan studeren vooralsnog

Nadat ik me gister een dagje vrijaf had gegeven ben ik deze avond na het werk weer in de studieboeken gedoken. Officieel begint de opleiding Cultuurwetenschappen aan de OU pas op 10 februari, maar ik benut deze weken alvast aan het in een ritme zien te komen voor wat betreft het dagelijks studeren.

De afgelopen week was het plan om verspreid over de week zo rond de 9 tot 10 uur te studeren. Uiteindelijk is dat 8,5 uur geworden:

De eerste dagen was ik meer bezig met de studieplanning en het doorspitten van de OU website voor studenten waar een hoop informatie te vinden is die ik me eerst eigen wilde maken voordat ik in het daadwerkelijke studiemateriaal ging verdiepen. Vandaf woensdag heb ik met dat laatste een aanvang genomen. Vooralsnog beperk ik me ertoe om allereerst de studiestof op mijn gemak door te lezen om te zien in hoeverre het staat met mijn kennis op het gebied van cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, letterkunde en filosofie. Ook wil ik zoals gezegd ervoor zorgen dat ik in het ritme kom om dagelijks de boeken op te pakken. Al is het maar voor minimaal een uur. Als dat eenmaal routine is geworden kan ik een stapje verder gaan en me echt tot het bestuderen zetten van al het beschikbare materiaal.

Gaatje verstopt

Vandaag is trouwens ook de onderhoudsman van de vloerverwarming op bezoek geweest. Het duurde een aantal dagen voor het ons echt opviel (waarschijnlijk omdat we meestal de houtkachel aan hebben) dat de vloerverwarming uitgevallen was. Een simpele reset bleek niet te werken en wat tips via whatsap door de monteur (het was zaterdag en hij was op een feestje) konden het euvel ook niet verhelpen. Er zat niets anders op dan de houtkachel te blijven gebruiken totdat de monteur na het weekend kon langskomen.

Die had ter plekke snel genoeg gezien (nadat hij het voorfront van de installatie had verwijderd) wat er aan de hand was. Een verstopte sensor. Met hulp van Inge (die vanzelfsprekend naalden in alle soorten en variaties in huis had) was het vervolgens een simpel klusje om door het gaatje van de sensor te prikken en zo het opgehoopte vuil (met het blote oog bijna niet zichtbaar) te verwijderen. Als dank mocht hij het naaldje houden en bij zijn andere gereedschap bewaren voor het geval hij bij een volgend huisbezoek eenzelfde defect diende te verhelpen. Iedereen blij.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 13

Het vlees is zwak

Op het werk brood met sandwichspread en ‘s avonds witlofsalade. Goed bezig Peter! – tussenstand: 5 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

Geen sterke drank. Waarom zou ik ook? – tussenstand: 12 dagen geen alcohol

Mens sana

Lunchwandeling van 3 km met collega’s en redelijk nat geworden van een ongeplande regenbui en ‘s avonds op de hometrainer gesprongen voor een half uurtje extra beweging (1x 21 min 9,8 km en 1x 10 min 4,7 km) – tussenstand: 5 dagen voldoende beweging

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *