20200119 – Afscheid

Het waren tien fantastische jaren

Ik zou het moeten opzoeken, maar ik vermoed dat het ergens in 2009 is geweest dat ik bij wordpress.com een blogsite aan heb gemaakt met als naam petepel. Dat is (nog steeds) mijn inlognaam op kantoor. Neem de eerste vier letters van je voornaam en de eerste drie van je achternaam. Een paar jaar geleden is men daar van af gestapt en nu krijg je als nieuwe medewerker voortaan een onpersoonlijk nummer toegewezen als inlog’naam’.

Nadat ik een tijdje op wordpress.com had geblogd besloot ik in 2010 om een eigen domein te hosten op one.com zodat ik wat meer controle had over de inrichting van de site. Opnieuw koos ik voor petepel.

Weer later dacht ik dat het misschien toch wel verstandig zou zijn om mijn eigen naam als domein vast te laten leggen. Het was nog vrij, en zo was opnieuw peterpellenaars geboren. Ik gebruikte dit domein slechts sporadisch voor een aantal korte verhalen die in verschillende bundels waren uitgegeven. Het bloggen bleef ik doen op petepel.

Totdat ik eind 2018 er definitief voor koos om al mijn online activiteiten voortaan te centraliseren onder peterpellenaars.nl en petepel.nl op te doeken. Dat laatste is nu aangebroken. Het afgelopen jaar heeft de site voornamelijk gefungeerd als een soort van archief. Bij het overzetten naar peterpellenaars bleek dat in veel gevallen links waren gebroken en afbeeldingen niet goed waren overgekomen. Nog steeds is dat niet helemaal rechtgetrokken, maar vandaag voelde ik me zeker genoeg van mijn zaak om het abonnement op te zeggen.

Dat betekent dat in september 2020 de stekker er definitief uitgaat. Tien jaar nadat ik er m’n eerste bericht op heb geplaatst.

~ ~ ~

Persoonlijke statistieken 2020 – dag 19

Het vlees is zwak

Deze avond kreeg ik nogmaals rijst met groene curry en kip voorgeschoteld – tussenstand: 6 dagen geen vlees

Als de wijn is in de man

Geen alcohol vandaag – tussenstand: 17 dagen geen alcohol

Mens sana

Geen ‘officiële’ sportmoment maar wel de hele dag buitenshuis bezig geweest – tussenstand: 9 dagen voldoende beweging

~ ~ ~

3 reacties op “20200119 – Afscheid”

  1. Een gedurfd besluit, Peter. Dan zal ik toch aan de broken links checker moeten om naar jouw blog te kunnen blijven verwijzen. Vooral naar die ene reeks waarop ik een vervolg schreef. Die heeft mij zo geholpen dat ik erover nadenk of lotgenoten er misschien ook wat aan hebben.

    1. Ja, ik weet het Paul. Maar ik wil niet eeuwig blijven betalen voor een site die ik niet meer actief gebruik. Misschien toch maar even in de komende negen de links naar mijn blog opspeuren en alvast aanpassen? Zou ik ze van mijn kant makkelijk kunnen vinden denk je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *