Internetgeschiedenis

Een beknopte geschiedenis vanaf de eerste berichtgeving tot en met de definitieve aansluiting van glasvezel aan de Lingewal, oftewel hoe dingen gaan in het buitengebied:

7/9/2018: Brief Glasvezel buitenaf – We kunnen bij hen glasvezel bestellen!

5/10/2018: Brief Digitale stad – We kunnen ook bij hen glasvezel bestellen!

21/11/2018: Inschrijfbevestiging Digitale stad – Glasvezel buitenaf trekt zich terug wegens niet voldoende aanmeldingen. Digitale stad had al aangegeven bij minimaal één aanmelding over te gaan tot het aanleggen van glasvezel.

7/3/2019: Schouw – Eerste fysieke observatie van de meterkast en ligging van ons huis als richtinggevend voor hoe de glasvezelkabel vanuit de openbare weg doorgetrokken moest worden. Terwijl wij in november nog even hoop hadden gehad dat we misschien met kerstmis al hadden kunnen genieten van supersnel internet

24/6/2019: Poging 1 kabel onder voortuin werd voortijdig stilgelegd om te voorkomen dat de riolering die diagonaal onder onze tuin loopt te beschadigen.

10/7/2019: Poging 2 kabel onder voortuin kon deze keer doorgang vinden omdat we ondertussen hadden uitgezocht hoe diep de riolering onder de tuin loopt (niet diep).

18/11/2019: Kabel naar meterkast – Nu zou het niet lang meer duren voordat we dan eindelijk supersnel internet zouden hebben. Met een beetje geluk voordat de kerstvakantie zou beginnen. Een jaartje later, maar ach…

24/11/2019: Pre-order geplaatst bij KPN – Om niet achter het net te vissen alvast via de website van KPN ervoor gezorgd dat we het juiste pakket gereserveerd hebben. Kunnen ze dat alvast klaar zetten of opsturen.

28/11/2019: Telefonische bevestiging dat pre-order ontvangen is – Was ook al via de mail gedaan.

18/12/2019: Mail Digitale stad dat kabel beschikbaar is – Dat zou betekenen dat bij KPN bekend moet zijn dat ze nu een monteur kunnen inplannen voor de installatie.

19/12/2019: Gebeld naar KPN of pre-order al uitgevoerd kan worden: algehele verwarring wat status van pre-order is (zou al ontvangen zijn op niet-bestaande datum vrijdag 7/12) – En ondertussen was het al bijna kerstmis.

24/12/2019: Postcode check bij KPN geeft aan dat glasvezel beschikbaar is – Dit zou dan toch het definitieve bewijs moeten zijn dat met de installatie kan worden begonnen.

24/12/2019: Opnieuw gebeld met KPN en wederom heel veel verwarring en nog meer wachttijd. Na veel moeite de pre-order weten te annuleren en een nieuwe order geplaatst waarbij het inmiddels natuurlijk allang duidelijk was dat de monteur niet meer voor kerstmis langs zou komen. Misschien tussen kerst en oudjaar dan? Helaas. Gezien het opzeggen van de lopende abonnementen bij XS4All en digitenne bij KPN moeten we rekening houden met een installatie eind januari 2020.

28/1/2020: KPN monteur komt glasvezel aansluiten – En hij is geweest en hij heeft probleemloos alles keurig weten aan te sluiten en nu hebben we supersnel internet en wat heeft dat lang geduurd.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *