20200313 – Leven in tijden van Corona

Het komt dichterbij. Op kantoor hebben we te horen gekregen dat het nog steeds niet nodig is om standaard van huis te werken. Alleen bij klachten zoals hoesten, lichte koorts en dergelijke wordt geadviseerd thuis te blijven. Dit in tegenstelling met bijvoorbeeld onze collega’s in Roemenië die juist sterk aanbevolen wordt de komende weken niet naar kantoor te komen. Gezien de haast niet bij te houden ontwikkelingen in en buiten Europa plus de toenemende druk vanuit de samenleving richting de politiek om verregaande maatregelen te treffen zal er waarschijnlijk in de komende dagen nog wel het een en ander gaan veranderen. Voor de zekerheid heb ik dus voldoende materiaal meegenomen om thuis een goede werkplek in te richten en alles bij de hand te hebben. Just in case.

Voor wat betreft mijn studie aan de OU gaat er ook wat veranderen. Natuurlijk is deze opleiding al heel erg ingericht om zoveel mogelijk op afstand en vanuit huis te doen, maar daarnaast worden er ook nog steeds regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waar je de gelegenheid hebt elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen of lezingen te volgen. Zie bijvoorbeeld de regiodag Cultuurwetenschappen die ik afgelopen zaterdag bezocht heb in Utrecht. Deze ging nog gewoon door hoewel er toen al wat vrees bij de organisatoren bestond dat veel inschrijvers op het laatste moment niet zouden komen opdagen. Dat viel heel erg mee.

Maar de studiebijeenkomst die voor komende maandag gepland staat komt helaas te vervallen. In plaats daarvan is er een virtuele klas op woensdag 18 maart. Voor mij een routinematige activiteit op het werk waar we meerdere conference calls op een dag hebben, al dan niet met video, maar bij de OU heb ik er nog niet eerder aan deelgenomen. We gaan zien hoe dat zal bevallen. Het is wat mij betreft wel een verstandige stap en eentje die makkelijk te nemen is gezien dat de OU hier toch al veel ervaring mee heeft. Gelukkig heb ik al de kans gehad een aantal medestudenten en de ons toegewezen studiebegeleider in real-time te ontmoeten. Dat maakt het contact via een video conference altijd wat eenvoudiger is mijn ervaring.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *