20200321 – Leven in tijden van Corona

Na ‘de oproep van Elja‘ om in deze onzekere tijden weer meer te gaan bloggen (of te starten) heb ik mezelf voorgehouden dat nu zeker weer te blijven proberen. Ik was al begonnen met een kleine aanzet, maar het lijkt me interessant (en misschien heb ik het ook wel nodig) te volgen wat het met me doet te leven in tijden van Corona. De afgelopen week (tevens de eerste volledige week dat ik vanuit huis heb gewerkt) heb ik een dagelijke blogpost geschreven met wat losse gedachten over van alles en nog wat met als gemeenschappelijk thema dat ze zijdelings met het corona virus te maken hebben. Blogposts die er helemaal los van staan zal ik ook als zodanig blijven posten.

Verwacht van mij verder geen hoogdravende artikelen met tips en lijstjes en dergelijke hoe de tijd door te komen nu je min of meer gedwongen thuiszit (voor diegene waarvoor dat van toepassing is). Of misschien wel, mocht daar toevallig aanleiding voor zijn. Ik blog gewoon wat voor de vuist weg. Zonder structuur, zonder doel anders dan te delen wat het voor mij betekent thuis te moeten zijn en aan social distancing te moeten doen. Wat dat laatste betreft. Ik had al zo’n beetje al mijn social media accounts verwijderd aangezien ik daar steeds minder behoefte aan had. Dat is nu veranderd. Om te voorkomen dat ik volledig in een sociaal isolement geraak (beetje overdreven hoor 😉, no worries) heb ik toch maar besloten om in ieder geval opnieuw een twitter account aan te maken. Zie details in de zijbalk. Voor wat het waard is.

Wat ik ook ga doen is wat meer bij medebloggers langssurfen die op hun site updates geven over hoe zij tegen al deze veranderingen aankijken. Een aantal van hen volgde ik al, maar ik ga zeker ook op zoek naar nieuwe bloggers die ik zal toevoegen in mijn blogroll (ook te vinden in de zijbalk) indien ze me aanspreken om vaker bij hen langs te gaan en ze regelmatig updates plaatsen. Aarzel niet om te reageren als je zelf regelmatig blogt of tips hebt voor bloggers die de moeite waard zijn om te volgen. Bij voorbaat dank.

[update 22/3] Inmiddels heb ik een link naar de Webloggerlijst toegevoegd in mijn Blogroll overzicht. Deze lijst (waarvoor je jezelf ook kunt aanmelden als blogger) laat de meest actuele blogposts zien van alle aangesloten bloggers. Hoef ik dat zelf ook niet meer bij te houden en kan ik de tijd besteden om bij hen te gaan lezen.

Wat me tijdens het grasmaaien zojuist te binnen schoot: ik vind mijn huidige baan in Ede hartstikke leuk en ga er met plezier iedere dag opnieuw weer naar toe. Alleen op sommige dagen (meer dan me lief is eerlijk gezegd) vervloek ik de files wanneer ik eens wat later in de ochtend of vroeger in de avond de snelweg op draai. Normaal een half uur duurt het dan al snel (hoewel, eerder langzaam) minimaal drie kwartier tot een uur voordat ik op de plaats van bestemming ben. Dan ben ik jaloers op diegenen die met de fiets naar het werk kunnen.

Nu werk ik thuis, maar waarom zou ik niet ‘alsof’ doen? Tenslotte heb ik onlangs een hometrainer aangeschaft. Ik zit er aan te denken om vanaf maandag ‘s ochtends op de binnenfiets te springen voordat ik met mijn werk begin. En ‘s avonds hetzelfde. Ook om op deze manier die gewenste scheiding tussen werk en privé te bereiken wat men zo belangrijk acht bij het thuiswerken.

Tijdens het grasmaaien keek ik ook regelmatig om me heen. Af en toe kwam er een auto voorbij. Aan de overkant van de Linge iets vaker fietsers, skeelers en hardlopers. Geen enkel risico dat iemand mijn 1,5 meter veiligheidszone in gevaar bracht. Daarvoor zou ik de voorbijgangers juist moeten vragen dichterbij te komen. Toen ik vanochtend tuinafval naar de stort ging brengen was het er ook zo goed als uitgestorven. Dat was wel anders bij de plaatselijke doe-het-zelf waar ik langs reed. Daar stond de hele parkeerplaats al vol en zag ik grote groepen mensen in en uit lopen met van allerlei doe-het-zelf spullen. Ik vraag me af hoe het binnenkort met tweede paasdag zal gaan als de situatie nog hetzelfde is. Gaan mensen dan massaal in overtreding door alsnog de woonboulevard te bezoeken en eisen ze dat de winkels voor één dag opengaan? Want wat moeten ze anders? Traditie is traditie.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *