20200325 – Leven in tijden van Corona

Gewerkt. De hele dag. Nergens tijd voor gehad. Zijdelings het nieuws gevolgd maar eigenlijk ook weer niet. Het ene oog in het andere er weer uit. Niets is blijven hangen. Behalve dan vanochtend toen ik op de virtuele fiets naar kantoor zat en de vuilnisophaaldienst al voorbij kwam om de gft-bak te legen. Omdat ik de hometrainer bij het raam heb gezet om zo lekker naar buiten te kunnen staren tijdens het fietsen had ik goed zicht op het legen van de bak. Maar de vuilnisvrouw ook op mij. En ze zwaaide vrolijk naar me terwijl de bak op z’n kop in de hengsels hing. Natuurlijk zwaaide ik evenzo vrolijk terug en fietste nog vrolijker verder. Een mooi lichtpuntje om de dag mee te beginnen.

Op de ‘terugweg’ was het al aan het schemeren en ik raffelde snel de vijftien minuten af die ik voorlopig ingesteld heb om op de ‘heen-‘ en ‘terugweg’ te fietsen. Tenslotte ben ik mijn verkoudheid nog niet helemaal kwijt. Het kriebelhoestje is weer teruggekomen en de loopneus is verdwenen. Het duurt nu ongeveer zo’n anderhalve week. En het blijft gelukkig beperkt bij hoesten. Geen hoofdpijn, keelpijn, spierpijn of koorts. Alleen die hoest. Eenmaal thuis lekker gegeten en wat bijgekletst met Inge. Toen was het alweer tijd om aan de studie te gaan.

Ondanks dat het duidelijk is dat het eerste tentamen dat gepland stond voor 23 april definitief niet doorgaat zie ik vooralsnog geen reden om de teugels te vieren. Daarvoor vind ik tevens ook nog eens veel te leuk om te doen. Zo leuk dat ik van plan ben om wat vaker een blogpost te schrijven over de onderwerpen die bij deze studie aan bod komen. De Oriëntatiecursus Cultuurwetenschappen die het begin vormt van de opleiding heeft een duidelijke structuur en het idee is om die structuur te volgen en daarover te bloggen. Dit zou betekenen dat ik binnenkort iets kan gaan schrijven naar aanleiding van de eerste tekst die we moesten bestuderen: Wat is cultuurwetenschappen? Inderdaad, meervoud.

De blogposts zal ik apart publiceren en onderbrengen in de nieuwe serie die hiervoor speciaal heb aangemaakt: Cultuurwetenschappen. Die inmiddels zonder dat ik het doorhad al uit 10 deeltjes bestaat.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *