20200415 – Leven in tijden van Corona

De anderhalvemetersamenleving. Vanochtend las ik ergens dat dit nieuwe woord aan elkaar geschreven dient te worden. Dat biedt mogelijkheden voor Scrabble. Zelf had ik het toepasselijker gevonden wanneer tussenstreepjes verplicht waren gemaakt. Om nog maar eens opnieuw te benadrukken dat afstand houden levens kan redden.

Ander – halve – meter – samen – leving

Zeg nu zelf. Dat spreekt toch veel meer tot de verbeelding.

Voor de verjaardag van Inge hielden we natuurlijk ook de juiste afstand in acht. We verdeelden onszelf in drie groepjes over het terras en ondanks dat er geen gezoen en geknuffel mogelijk was konden we wel gezamenlijk een hapje eten en het glas heffen op de gezondheid van ons allen en Inge in het bijzonder.

Normaal gesproken had ik er zelf niet bij kunnen zijn deze namiddag vanwege een studieavond aan de Open Universiteit, maar deze werd nu virtueel georganiseerd. Dus geen reistijd. Nadat het verjaarsbezoek weer huiswaarts was gekeerd kon ik zo aanschuiven achter mijn laptop om de sessie met als thema ‘Hemelbestormers’ vanaf het begin te volgen. We zullen het maar beschouwen als een van de positieve dingen in deze tijden van Corona. Je moet toch wat tegenwoordig om de moed erin te houden.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *