weerzien

‘Sta je al lang te wachten?’
Het is de stem van Arjan. Zijn zachte stem die haar altijd zo tot rust bracht.
‘Ik was heel even nog wat lekkers gaan halen voor bij de koffie.’
Jessica voelt hoe de woorden haar omhelzen. Een niet te stelpen vloed die onstuitbaar door haar poriën naar binnentrekt en haar verkleumde ziel op slag verwarmt. Wat heeft ze dit gemist. Hem gemist. Het liefst zou ze zo blijven staan. Maar ze draait zich om en kijkt hem een tijdlang aan voordat ze begint te praten. ‘Ik heb…”

Zo begint het eerste deel van Weerzien. Het verhaaltje stopt abrupt met een open einde, gevolgd door de oproep om zelf een vervolg te schrijven:

Schrijf een vervolg van tussen de 250 en 750 woorden, plaats het op je weblog met een link naar het vorige blog en laat het mij (Peter Pellenaars) weten (via een comment onder Weerzien 1 of via een mail aan peterpellenaars@me.com) zodat ik vanuit hier naar je blog kan linken.
Plaats zelf ook de oproep tot vervolg o
nder je blog en hopelijk wordt dit verhaal dan de start van een vervolgserie die zal uitwaaieren over het internet.  

Voorwaarde: je mag maar één keer een bijdrage per verhaallijn schrijven, maar het verhaal mag zich wel vertakken. Dus je mag best op bovenstaand verhaal een vervolg schrijven wanneer iemand anders dat ook al heeft gedaan. Het betekent gewoon dat het verhaal zich in meerdere richtingen kan opsplitsen. Zo ontstaan hopelijk meerdere parallelle verhalen die verschillend van genre kunnen zijn. Dit geldt ook voor elk vervolg dat verschijnt. Je kunt dus een bijdrage in elk van die opsplitsende verhalen leveren.

Heb je geen eigen weblog, dan kun je je vervolg natuurlijk ook altijd naar mij sturen (peterpellenaars@me.com) en dan plaats ik het hier.

Op deze pagina zal ik de verschillende verhaallijnen pogen te volgen, zodat het makkelijker is om te zien waar de vervolgdeeltjes zich op het wereldwijde net bevinden.

StartWeerzien – 1 door Peter Pellenaars (@petepel) op www.petepel.nl geplaatst op 3 december 2011: Jessica doet opnieuw haar intrede in het leven van Arjan? Waarom? Wat voor soort relatie hadden zijn? Geef je eigen invulling en schrijf een vervolg!

– Verhaallijn 1Weerzien 2 door Carel de Mari (@careldem) op Carels uitingen geplaatst op 5 december 2011: In dit vervolg maken we kennis met een nieuw personage, Richard. Is Jessica slechts een pion in zijn groter plan?
– Vervolg: Weerzien 3 door Ruud Ketelaar (@ruudketelaar) op ruudketelaar geplaatst op 4 januari 2012: Richard installeert zich in een loods in afwachting op wat komen gaat en zoekt een lekker muziekje uit.

– Verhaallijn 2: Weerzien 2 door Robert Keizer (@robertkeizer) op Dondersteeg geplaatst op 14 december 2011: Laat een onvervalste verwisseltruc door Jessica zien. Wat is zij van plan met Arjan?

– Verhaallijn 3: Weerzien II door Jolka (@jolkolaatje) op Jolka’s let’s write geplaatst op 15 december 2011: Ook hier een nieuw personage, Marloes. Niet dat haar meedoen een lang leven is beschoren.

– -Verhaallijn 3.1: Weerzien III door Steven Gort (@stevengort) op Wat nou, sociaal? geplaatst op 17 december 2011: En weer een nieuw personage, deze keer ene Sander. Is hij het aan de telefoon?
– – Vervolg: Weerzien IV door Ruud Ketelaar (@ruudketelaar) op ruudketelaar geplaatst op 18 december 2011: De telefoon gaat. Verkeerd verbonden? De deurbel gaat. De buren? Kan Jessica haar hoofd helder houden?

– -Verhaallijn 3.2: Weerzien III door Carel de Mari (@careldem) op Carels uitingen geplaatst op 19 december 2011: Jessica staat op het punt iets onherroepelijks te doen, totdat haar oog valt op het ontblote lichaam van Arjan…

– – Verhaallijn 3.3: Weerzien III door Ronald (@ronald_zelluf) op Ronald schrijft geplaatst op 30 december 2011: Jessica krijgt twijfels, terwijl Arjan opschrikt wanneer de bel gaat.

– – Verhaallijn 3.4Weerzien III door Man van Hout op www.petepel.nl geplaatst op 1 februari 2012: Nu dat Marloes uit de weg is geruimd, kan Jessica ongestoord aan de slag met Arjan.

– Verhaallijn 4: Weerzienwekkend door Monique (@weerzinwekkend) op Weerzinwekkend geplaatst op 29 december 2011: Jessica heeft niet in de gaten dat een afgewezen geliefde nog steeds denkt een tweede kans te maken…
Vervolg: Weerzien(wekkend) 3 door Man van Hout op www.petepel.nl geplaatst op 8 februari 2012: Jessica is onder de indruk van de hernieuwde kennismaking met Arjan, maar ook achterdochtig. Stopte Arjan nu iets in haar jaszak?

– Verhaallijn 5: Weerzien poging 1 door Karin Winters (@karinwinters) op Karin Winters geplaatst op 22 februari 2012 [waarin Karin zo creatief is geweest om al halverwege Weerzien 1 haar eigen aftakking aan te brengen…]: Jessica betreedt het pension waar Arjan zich (tijdelijk?) heeft teruggetrokken.

… komt jouw vervolg hier ook te staan? Laat het me weten via een reactie onder Weerzien – 1, of via een email aan peterpellenaars@me.com

Doe mee aan de discussie op Twitter door hashtag #Weerzien te gebruiken!

Al enkele voorzichtige toezeggingen, maar slechts 1 daadkrachtig persoon! Schrijf net als @careldem mee aan #Weerzien: bit.ly/rQsp2z

— Peter Pellenaars (@petepel) December 13, 2011

~ ~ ~